Monday, March 20, 2006

Det är gynnsammare att gå till gynokologen

Du står där utanför dörren och väntar på att någon ska släppa in dig och välkomna dig med ett varmt leende, mjukt handslag och berätta för dig att de har lösningar till alla dina problem. Nej, du är inte hos gynokologen. Du är på informationsmöte på ams angående 300 extradagar av a-kassa.
När du väl kommer upp för den långa trappan står en man och håller dörren öppen och väntar ivrigt på att eftersläntrarna ska hitta in i konferanslokalen och ta varsitt papper och fylla i sin närvaro. Du går in i lokalen som redan är överfylld av värdelösa arbetslösa människor (det är så du tänker men bortser från att faktiskt du är en av dom). Där sitter du tyst och försynt med en billig ams-penna i handen och fyller i ditt namn samt personnummer. Aldrig förr har du känt dig så levande och betydelsefull! Om du uteblivit från detta möte skulle det innebära avstängning av den oerhört höga inkomsten du får från a-kassan så därför orkade du gå den långa vägen hit genom snöslasket.
Mötet påbörjas klockan 13 och slutar vid 15, utan rast. Det sägs både det ena och det andra om saker du redan visste. Visst finns det saker som du kanske inte haft så bra koll på men det spelar egentligen ingen roll eftersom föreläsarna jämt och ständigt påminner folk om att kolla upp sakerna på ams' hemsida; där står allt.
Vad skulle du göra utan informationsmöte på ams? Troligtvis samma sak som hemma.

No comments: