Wednesday, February 20, 2008

Från limo till rhum

08:10 var tiden jag fick hos Bosse bildoktor idag. Min vita limo rullade så fint in och blev väl omhändertagen likt en omedveten översöt kattunge. Tyvärr hade min kattunge två defekter men alla kan ju inte vara perfekta. Därefter satte jag fart mot nya äventyr på Maxi som man sig bör varje morgon 08:30 för nygräddad frukost. Det blev den mest effektiva morgonen och godaste frukosten på länge! Att jag efter frukosten råkade somna till räknas inte. Det tog jag igen med en hurtig promenix på billingen trots att jag från första steget ur sängen blivit friskt påmind om den härliga träningsvärken i låren som jag åtdragit mig från gårdagens överambitiösa ansträngning på samma sträcka.

Hemfärd med dusch och en angenäm middag i sikte och därefter påklädnad. Ja, jag äter angenäma middagar iförd endast... ja, ett skinnställ.
Kvällen tillbringades på Systembolaget som sig bör en tisdagskväll. Rhum samt pannacotta (stavas det så?) och tiramisumums inkluderades i detta möte.
Kvällens tips blir två mörka. Eftersom Rhum har en stark spritsmak är det smart att hälla i cirka en tesked vatten i glaset så frigörs aromerna och du får en större upplevelse samt mildrare toner i både doft och smak.


Rum Plantation Grande Reserve Barbados (nr 10310)

Land
Barbados

Distrikt
Barbados

Alkoholhalt
40,0 %

Färg
Ljusbrun färg.

Doft
Stor, aningen knäckig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av arrak, kokos och torkad frukt.

Smak
Knäckig smak med viss sötma och tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, arrak och vanilj.

Användning
Serveras som avec.

Pris
260:-

Volym
700 ml


Appleton Estate V/X (nr 510)

Land
Jamaica

Distrikt
Jamaica

Alkoholhalt
40,0 %

Färg
Ljust bärnstensfärgad med grön nyans.

Doft
Stor, nyanserad doft med inslag av fat, arrak, vanilj, apelsinchoklad och gräs.

Smak
Nyanserad rom med fatkaraktär, inslag av arrak, vanilj, apelsinchoklad och gräs.

Användning
Serveras som avec.

Pris
249:-

Volym
700 ml



Ett annat tips: Ta inte bilen till en provning, det blir alldeles för roligt att köra hem.

Allt för idag! Sömnföfaen!

Friday, February 15, 2008

"Traditionell familj nyckeln till världsfred"

Visste du att HBT-människor står bakom en stor organiserad liga vid namn RFSL som har som uppdrag att starta så många krig som möjligt?

Läs mer på: http://www.aftonbladet.se/karleksex/hbt/article1552143.ab

Wednesday, February 06, 2008

Fräsch nyskapande reklamfilm!

Here it is! Video of the year... life... century...

Läs mer på: www.hallmansgarden.se

Monday, February 04, 2008

Rika knösar kan köra snabbast

Sänd in Din hastighetsböter till oss och vi betalar den direkt. Du lägger inte ens ut pengarna för den!

Råkade komma i kontakt med en hemsida som erbjuder försäkring på 495:- per år som täcker fortkörningsböter. Visst hade de speciella villkor för ersättning men jag tycker att det låter helt vansinnigt! Med en sådan backup är det väl inte mer än rimligt att det faktiskt inträffar fler olyckor per år? Det är tyvärr inte riskerna för en olycka som skrämmer människor från fortkörning, det är de ekonomiska efterföljderna.

Försäkringen gäller inte om Du brutit mot andra trafikregler eller lagar i samband med Din fortkörning, tex om Du kör utan bilbälte, med indraget körkort eller i avsaknad av behörighet att framföra aktuellt fordon.

Slutsatsen är alltså att de bara täcker EN lagöverträdelse men luugn, inom en snar framtid finns det säkert försäkringar som täcker resterande också.


Läs mer på: Autosafe.se

Friday, February 01, 2008

Jag ska bli fet!

Mitt nyårslöfte: Fetma.

Det ger mycket mer att äta vad man vill, när man vill. Det brukar ju oftast vara positivt att få tillökning: I familjen, på kontot, i sängen, i glaset... ja, nästan när det gäller allt. Varför inte under huden? Botox har fått en effekt som lyfter upp både ansikte och status. Botox försvinner efter ett tag och du måste regelbundet pumpa huden full igen. Håller du dig till fetma så har du en livskamrat, den försvinner inte så lätt och värmer dig om vintern. Att leva i detta samboförhållande kan bidra till viktökning men i ditt fall är det bara den goda cirkeln som påbörjas så låt inte eventuella vräkningar skrämma dig, blir du hemlös så klarar du vintern med stor marginal.


Så, Fetma - Om du bestämt dig.

Ska tvätta bort chipssmulorna från fingrarna nu.