Wednesday, January 30, 2008

Om man inte har något att skriva om - Skriv!

Jag satt på toaletten och kissade och då kom det till mig. Tyvärr inte toalettpappret men i alla fall ämnet som jag faktiskt kunde skriva om. Skrivkrampen har suttit i ett bra tag nu, fingertopparna har inte några fascinerande ordkombinationer att spotta ur sig. Så, varför inte slänga ner några rader på datorns bländande skärm om det?

Jag vill bli Copywriter... jag vill tjäna pengar på rolig kreativitet. Jag vill få lön för något som jag brinner för. Jag vill ha dyrbara meningar som betyder något, påverkar och förändrar. Jag vill ha en förmögenhet för mina bokstäver!

Nu fick jag häva ur mig mina önskningar. En annan önskning är minst 30 000 kronor på kontot så jag kan gå en utbildning i arkeologi. Nej! Jag menar så klart marknadsföring... eller copywriting... det är ju det jag vill jobba med! Tror jag.
Skulle inte vara helt fel att veta vad man vill bli heller. Kan man trösta sig med att intala sig själv att omväxling förnöjer? Är det viktigt att variera sig så att inte tillvaron blir slentrian?

Svar: Ja.