Thursday, October 27, 2005

Droger... alltid ett hett samtalsämne verkar det som. Efter år av hat mot droger från min sida måste jag erkänna att jag stannat upp och tänkt igenom en del saker. Nu kan man tycka att jag propagerar för droger med denna inledning men så är inte riktigt fallet... jag menar bara att man som människa i alla sorters diskussioner bör ha (det krävs) en bra argumentationsgrund att stå på innan man kommenterar något.

- Viktigt att tänka på är bland annat att bygga sina teorier utifrån fakta. Det finns säkert nåt som visar att man har fel.
- Dra inte alla droger över en kant. Alla droger är olika farliga/ofarliga, ger olika effekter osv.
- Ta reda på varför det skulle vara farligt. Jämför det med de positiva egenskaperna. Alltså läs på både för & emot.
- Tänk över om just >du< vill propagera emot människors frihet att bestämma över sin kropp.
- Ta hänsyn till andra människors kunskaper och basera gärna inte dina anti-åsikter på "jag har hört", "jag tror" eller "min mamma har sagt".

Jag påstår inte att jag har all fakta som behövs för att föra en djup diskussion kring detta ämne och jag försöker inte heller propagera för eller emot; bara lite reflektioner helt enkelt.

/ Jennie

Eftersom detta är mitt första inlägg så borde jag kanske fylla upp det med lite mer innehåll. Dessvärre har jag inget intressant att skriva. Jobbigt...